SŠ a ZŠ BEROUNKarla Čapka 1457, Beroun-Město 266 01

Informace k provozu školy od 12. 4. 2021

Organizace:

Na základě rozhodnutí vlády ze 6.4.2021 je umožněna prezenční výuka ve školách zřízených podle § 16 odst. 9 školského zákona ( základní škola, základní škola speciální a praktická škola dvouletá) od 12.4.2021.

POZOR: Věnujte pozornost informacím o uzavírce ulice Karla Čapka ze dne 31.3.2021 v aktualitách

Provoz školní družiny: 7.00 – 16.00 hod.  Žáci budou v odděleních z jedné neměnné třídy prezenční výuky ( homogenita tříd a skupin )

Stravování bude zajištěno.

Info z MŠMT zde: https://www.msmt.cz/informace-k-provozu-skol-od-12-dubna-2021?highlightWords=Manu%C3%A1l+Covid+testov%C3%A1n%C3%AD

Ochrana dýchacích cest:

V základní škole jsou žáci povinni nosit chirurgické roušky po celou dobu pobytu ve škole. Výjimka: pouze pro žáky s poruchou autistického spektra a pro žáky základní školy speciální ( 1.S – 5.S )

Povinné neinvazivní testování všech žáků:

Přítomnost na prezenční výuce je podmíněna účastí na testování. Antigenní testování bude probíhat 2x týdně, v pondělí a ve čtvrtek ( v případě nepřítomnosti žáka v uvedené dny – bude testován bezprostředně po příchodu do školy.) K testování budou použity neinvazivní testy LEPU. Testování bude probíhat v kmenových třídách za přítomnosti pedagogických pracovníků. Pro žáky naší školy je umožněna asistence při provádění testu třetí osobou  – zákonným zástupcem či jinou osobou, která však musí mít souhlas nebo být pověřena zákonným zástupcem a zároveň s touto asistencí souhlasit. V tomto případě bude testování probíhat v určených prostorách.

Testování se nebude provádět u žáků, kteří absolvovali z důvodu onemocnění COVID -19 izolaci a zároveň neuplynulo více než 90 dní od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem. Tuto skutečnost doloží zákonný zástupce potvrzením od lékaře, lékařskou zprávou, zprávou z laboratoře v listinné či elektronické podobě, ve které bude uvedeno datum uplynutí 90 dnů. Po ukončení této lhůty bude žák také testován.

Pokud se žák neúčastní testování, nemůže se zúčastnit prezenční výuky.

Přítomnost na prezenční výuce je podmíněna účastí na testování. Pokud se žák neúčastní testování, nelze jej prezenčně vzdělávat a jeho absence bude evidována jako omluvená, ale škola nemá povinnost zajistit vzdělávání distančním způsobem. Poskytne pouze přiměřenou formu studijní podpory, jako při nepřítomnosti z důvodu jiné nemoci.

Bližší informace zde: https://testovani.edu.cz/files/msmt-manual-testovani-06-04-2021.pdf

Informace k otevírání škol a režimová opatření: https://drive.google.com/file/d/1BVXI1NEojTsG2v7p6h8OGiTGAwlj4y3J/view

Přehled návazných postupů testování: testovani diagram

Dosud nastavená hygienická a protiepidemiologická opatření zůstávají v platnosti.